Starten met beleggen: aandelentips voor beginners

In het geval je net bent begonnen met het kopen van aandelen kan het behoorlijk moeilijk zijn te beslissen welke van de vele aandelen in je beleggingsportefeuille niet mogen ontbreken. Speciaal voor eenieder die net begonnen is met belegen, hebben wij wat mooie aandelen in een lijstje gezet. Per aandeel vertellen we je wat voor onderneming erachter steekt en wat dat bedrijf precies doet. Tot slot vertellen we je ook nog eens waarom het een passend aandeel is om aan te schaffen. Via dit artikel kun jij vervolgens bepalen of je de getipte aandelen gaat opnemen in je beleggingsportfolio of laat liggen.

Pharming aandelen
Pharming Group N.V. is een bedrijf dat zich toelegt op het produceren van geneesmiddelen. Pharming heeft onder andere een medicijn geproduceerd tegen angio oedeem. Dit medicijn heet Ruconest en wordt in de VS als veelbelovend gezien. Pharming heeft het recht op productie in ieder geval tot 16 juli 2026. Daarbij heeft de Pharming Group de rechten om zich te richten op medicijnen voor nog eens 3 (zeldzame) ziektes. Pharming aandelen kunnen zonder twijfel een meerwaarde betekenen, omdat ze momenteel laag geprijsd zijn en er binnen Pharming nog veel ontwikkelingen gaande zijn. Wel nadelig aan de aandelen Pharming is dat hun medicijnen slechts voor een kleine groep mensen bestemd zullen blijven, waarmee de afzet gering kan blijven.

Tesla
Een van de meest besproken aandelen van de laatste tijd is het aandeel van autobedrijf Tesla. De waarde op de beurs van een aandeel is in enkele jaren echt ongelooflijk gestegen en dat is natuurlijk heel goed nieuws voor mensen met aandelen in Tesla. Nu leeft de vraag of je aandelen in dit bedrijf wil gaan kopen. Een aandeel kost zoveel geld dat je er ook een heleboel leuke andere aandelen voor kunt aanschaffen. Experts in de beleggingsbranche menen dat het aandeel enorm overgewaardeerd wordt en sluiten niet uit dat de prijs zal zakken. Voor investeerders kan dat dan wel weer een mooie kans zijn om alsnog aandelen in het bekende autobedrijf in de portefeuille te nemen.

Sun Hydrogen aandelen kopen
Aandelen in waterstof doen het altijd goed. Ben je uit op een mooi aandeel in deze technologie? Dan kan een aandeel in het bedrijf Sun Hydrogen een mooie aanwinst voor je portefeuille zijn. Sun Hydrogen is een nieuw en jong bedrijf uit de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf heeft een methode bedacht en ontwikkeld waarbij je energie wint door zonlicht te mixen met waterstof. Een fijn en groen aandeel, waar veel positief over wordt geschreven. De meeste waterstofaandelen zijn al zeer gestegen in prijs, maar omdat dit nog om een nieuw bedrijf gaat kun je aandelen in Sun Hydrogen voor weinig geld aan je beleggingen toevoegen.

Aandelen in Spineway
Zoek jij ook naar kansen in bedrijven in de medische hoek? Concentreer je dan eens op het Franse concern Spineway SA. Dit medische bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van protheses en doet dit al heel wat jaren. Dankzij hervormingen binnen het management is de aandeelkoers enige jaren terug aanzienlijk omlaag gegaan. Dat doet niet af aan de ambities van het bedrijf. Op de planning staat Spineway SA met haar protheses een hoge positie zal vergaren in veel landen in Azië. Dat biedt natuurlijk weer volop kansen voor aandeelhouders in dit ambitieuze bedrijf uit Frankrijk.

Begin vandaag nog
Het selecteren van aandelen kan best een karweitje zijn. Zeker als je net nieuw bent zijn er heel veel producten en aandelen dat je al snel geneigd bent gewoon in het wilde weg wat aan te kopen. Daarmee beleg je onbedoeld in bedrijven en de aandelen die je niet snapt of die een tijdelijke hype blijken te zijn. Het is verstandig om je altijd zelf stevig te verdiepen in de kennis van de aandelen die je op het oog hebt. Zodoende voorkom je dat je aankopen doet die niets opleveren voor je. De reeks aandelen die we in dit artikel kort met je doorgenomen hebben kun je beschouwen als een kans voor als je nog maar kortgeleden gestart bent met aandelen kopen. 
03/18/2021 03:29:48
rodrigonoordermeer
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one